Rolsch Assetmanagement

"Onze methode geeft inzicht in risico's
en helpt bij het verminderen van de kosten"

Over Rolsch

Rolsch Assetmanagement houdt zich sinds jaar en dag bezig met de infra-wereld op het gebied van afvalwater en drinkwater. Vanwege de maatschappelijke relevantie die de inzameling van afvalwater en de levering van drinkwater hebben op ons dagelijks leven in combinatie met de complexiteit van het beheer hiervan, hebben wij ons hierin gespecialiseerd. Onze consultancy activiteiten zijn in de loop der jaren uitgebreid met het ontwikkelen van specialistische assetmanagement software. Onze software helpt onze klanten grip te krijgen op het beheer van het riool en drinkwaternet.

Assetmanagement

Assetmanagement

Met behulp van onze specialistische software zijn wij in staat assetmanagement concreet toe te passen. Op basis van bedrijfseigen data worden de huidige performance en de risico’s in beeld gebracht. Aan de hand van het gewenste kwaliteitsniveau wordt bepaald welke assets in aanmerking komen voor een KPI-renderende onderhoudsplan.

Optimun

Optimum

Met behulp van geavanceerde algoritmes wordt voor elk bedrijfsmiddel een op risico gebaseerde businesscase gemaakt. Op deze manier wordt de optimale balans gevonden tussen gewenste performance en kosten. Dit doen we op zowel asset- als bedrijfsniveau.

Kostenbesparing

Kostenbesparing

In tegenstelling tot het vaak toegepaste cyclische vervangingsbeleid, worden bedrijfsmiddelen vervangen met een onderbouwd rendement op de organisatie. Ervaringen wijzen uit dat 30 % besparing op het huidige budget haalbaar is zonder in te boeten op de gewenste performance van het afvalwater- of drinkwatersysteem.

Rolsch Assetmanagement rationaliseert het onderhoud. Met behulp van onze softwaretools worden aan de hand van slimme algoritmes op geavanceerde wijze uw assets risicogestuurd beheerd

Het Team

Ons team bestaat uit een brede selectie aan professionals.

Ronald Laverman

Ronald Laverman

Consultant
Eigenaar

Is onderhoud strateeg en geïnteresseerd in duurzaam ondernemen met zowel de klant als de mensen die bij, en met ons werken. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich persoonlijk betrokken en verantwoordelijk voelt binnen een uitdagende en complexe omgeving zoals de onze.

Achtergrond Na mijn HTS opleiding in Amsterdam ben ik al snel in het ingenieurs wereldje gerold. Het viel me op dat het onderhoud op de bestaande bedrijfsmiddelen vaak een ondergeschoven kindje was terwijl de financiële impact om systemen draaiende te houden vrij heftig was. Een gedegen onderbouwingen van de nut en noodzaak van de nogal prijzige onderhoudsactiviteiten ontbrak vrijwel altijd. Beslissingen op basis van onderbuikgevoelens bleek destijds afdoende, maar zeer moeilijk kwantificeerbaar. Toevallig of niet; in 1999 kreeg ik een opdracht van Waterbedrijf Gelderland (nu Vitens) om het onderhoud te onderzoeken en zo mogelijk te optimaliseren. Hier is toen de basis gelegd van onze huidige kwantificeerbare onderhoud beheer filosofie.

Prive Samen met mijn vrouw runnen wij een gezin met drie geweldige kids. In de weekends sta ik nogal eens naast de lijn en fiets zelf ook nog wekelijks een stevig rondje op de mountainbike.

Tel: 06 22523762   Email: ronald.Laverman@rolsch.nl

Hajo Molegraaf

Hajo Molegraaf

Consultant / Software Engineer
Eigenaar

Is in Groningen afgestudeerd in experimentele natuurkunde en heeft daarna een promotieonderzoek gedaan op het gebied van quantum mechanica en hoge temperatuur supergeleiding. Vervolgens heeft hij in Yale University, University of Geneva en in University of Twente onderzoek gedaan aan nanotechnologie en magnetisme. Hierbij heeft hij veel ervaring opgedaan met het analyseren van gegevens en het opstellen wiskundige modellen om de waarnemingen te beschrijven. De daarbij benodigde software heeft hij meestal zelf ontwikkeld.

Nadat hij in contact kwam met Ronald is hij zich aanvankelijk deeltijds en later voltijds bezig gaan houden met de analyse en modellering van leidingnetwerken. De toepassing van statistische analyses op leidinggegevens en de ontwikkeling van nieuwe algoritmes voor asset management, tezamen met zijn kennis om dat te kunnen implementeren in een gebruiksvriendelijk software pakket, heeft geleid tot een product dat interessante resultaten oplevert.

Tel: 06 39494132   Email: hajo.molegraaf@rolsch.nl

Richard Hinkamp

Richard Hinkamp

Software Engineer

Is opgegroeid op het internet. Nadat ik in 1995 mijn eerste website had gemaakt, ben ik HBO Informatica gaan studeren. Na 14 jaar een succesvol internetbedrijf te hebben gerund, ben ik nu verantwoordelijk voor MapKit. Het grootste deel van de tijd ben ik bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit in MapKit. Naast het ontwikkelen ga ik graag in overleg met onze klanten over de wensen die zij hebben, om de software zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de werkwijze van de gebruikers.

Buiten mijn werk breng ik zo veel mogelijk tijd door met mijn vriendin, onze twee kinderen en onze hond. In mijn vrije tijd gooi ik graag een balletje op het basketbalveld, kijk een leuke serie of luister muziek.

Tel: 06 57449490   Email: richard.hinkamp@rolsch.nl

Rimmert Ooink

Rimmert Ooink

Software Engineer

Ik ben een pragmatische ontwikkelaar die altijd meer geinteresseerd is in de oplossing dan het probleem; Software is slechts een gereedschap, nooit een doel op zich.
Ik haal genoegen uit het vinden van een eenvoudige oplossing voor iets wat eerst een moeilijk probleem leek.

Ik draai al heel wat jaren mee als software ontwikkelaar en heb meerdere vakgebieden mogen verkennen. Elk vakgebied heeft zijn eigen charme, maar zeker de wereld van asset management! Er is voor mij nog genoeg te ontdekken "In het riool" en bij de andere werelden waar wij in actief zijn.

Ik ben getrouwd en heb een geweldige zoon en dochter. Ik rijd graag op mijn motor en ik speel toneel / straattheater.

Tel: 06 83710771   Email: rimmert.ooink@rolsch.nl

Milko Put

Milko Put

Software Engineer

Ik ben een jonge student software-engineering en duik momenteel in de wereld van webontwikkeling. Terwijl ik nog bezig ben met mijn HBO Informatica, heb ik door mijn werk bij Rolsch een kijkje kunnen nemen in de praktijk van het vakgebied. Elk probleem dat ik hier tegenkom, is een kans om te groeien als ontwikkelaar.

Als ik niet aan het programmeren ben of in de boeken zit, kun je mij vinden in de sportschool of met vrienden bij mijn esportsvereniging.

Email: milko.put@rolsch.nl

Peter Wonink

Peter Wonink

Consultant

Is altijd op zoek naar nieuwe wegen om bestaande oplossingen nog verder te verbeteren. Niet zelden wordt de oplossing gevonden door je te verdiepen in aanpalende vakgebieden. Zo bleek het risicogestuurd beheer van drinkwatersystemen prima passend te maken op vrijverval afvalwatersystemen maar ook op afvalwaterpersleidingen. Daarmee was de basis gelegd voor de ontwikkeling Rasmariant-riool. Een innovatieve ict-oplossing die assetmanagement voor riolering praktisch toepasbaar maakt.

Na zijn studie aan de TU-Delft heeft Peter voor verschillende toonaangevende ingenieursbureaus gewerkt op het gebied watersysteembeheer en waterketenbeheer, waaronder vele jaren als afdelingshoofd.

Peter is op verschillende manieren actief betrokken bij de ontwikkelingen in het vakgebied. Als secretaris van NSTT afdeling Leidingrenovatie promoot hij sleufloze technieken. Als lid van de NEN-commisse afvalwatertechniek bewaakt hij de belangen van het werkveld riolering en draagt hij bij aan nieuwe normering. Voor de Stichting RIONED verzorgt hij met regelmaat cursussen.

Peter is getrouwd en heeft vier kinderen.

Tel: 06 42622198   Email: peter.wonink@rolsch.nl

Wei Liu

Wei Liu

Consultant

Is from China and has the modest and dedicated quality of a traditional Chinese. He is new to the water and sewer management industry but he has a strong passion in this career. He believes that the sewer system is the “conscience” of the city, which provides citizens a sanitary living environment. His career goal is to contribute to the work of maintaining this “conscience” for cities worldwide.

Wei started his relationship with Rolsch from his master thesis project in 2019, in that year he also visited China with Ronald, Hajo and Peter for the water affairs project between the sister cities of JiangSu and Noord Brabant. After his master study of Construction Management and Engineering in UT, he joined Rolsch for the further development of promoting and providing Rolsch services and products to the Chinese cities. Besides that, he also took the role of project leader in the cooperation project between JiangSu and Noord Brabant.

Wei is not yet married. He is very outgoing and has many habits (e.g., basketball, reading and cooking). He believes that a person should be flexible like water, showing the deep and concentration side when being static, whereas acting proactively and progressively when dealing with dynamic situations.

Tel: +31 6 87095367   Email: wei.liu@rolsch.nl

Gert Meutstege

Gert Meutstege

Consultant

Bekijk LinkedIn
Michel Sikkens

Michel Sikkens

Consultant

Bekijk LinkedIn
Simon Zijlstra

Simon Zijlstra

Consultant

Bekijk LinkedIn
Rob van der Velde

Rob van der Velde

Consultant

Bekijk LinkedIn
Jij?

Jij?

Software Engineer

Producten

Rasmariant

Rasmariant

Rolsch neemt het drinkwater- en rioleringsnet in uw gemeente of drinkwaterbedrijf graag onder de loep. Inspecties geven informatie over onder meer eventuele scheuren, grondwater in de leidingen, obstakels en binnengekomen grond. Met Rasmariant, een door Rolsch zelf ontwikkeld softwareprogramma, zorgen wij er vervolgens voor dat u meer inzicht krijgt in de gevolgen van probleemleidingen. Kortom: met Rasmariant wordt de stap van data naar informatie gezet. Wanneer heeft een leiding een verbetering nodig om de werking ervan te kunnen blijven garanderen? En welk riool of welke waterleiding in uw gemeente of drinkwaterbedrijf levert bij vervanging het meeste rendement op?

Ga naar rasmariant.nl
MapKit

MapKit

MapKit is volgens onze klanten de meest gebruiksvriendelijke WebGis applicatie die er bestaat. Zo kunnen ingewikkelde technische rapportages van verschillende bedrijfsmiddelen op een simpele manier via het web worden geregistreerd. De monteur is altijd voorzien van de juiste veldgegevens en de planner is realtime op de hoogte van de voortgang.

Ga naar mapkit.nl

Publicaties

Software engineer

In jouw functie als ontwikkelaar werk je mee aan de ontwikkeling van onze (web) applicaties. Je werkt in een klein team en je werk is derhalve divers, omdat je bij alle aspecten van de ontwikkeling betrokken wordt. De ene dag programmeer je het data model voor je eigen project, de week erop ontwerp je de interface voor een nieuwe module, een andere dag ben je je werk aan het uitleggen bij een klant of rij je een halve dag mee op de bus van een monteur om technische problemen in het veld op te lossen. Er is veel vrijheid; het maakt niet uit wanneer, waar of hoe je werkt, als doelen uiteindelijk maar worden gehaald.

Technieken waar wij onder andere mee werken: Node.js, TypeScript, .NET Core, C++, Preact, webpack, Leaflet.

Interesse?

Contact

Rolsch Assetmanagement

Hengelosestraat 581
7521 AG Enschede
(06) 22 52 37 62 - info@rolsch.nl

Privacybeleid